6.2 C
Sibiu
14 mai, 2024

Iohannis l-a primit la Cotroceni pe președintele Germaniei. VIDEO

24 mai 2023

o oră în urmă

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, care efectuează până vineri o vizită de stat în România.

Preşedintele federal a fost primit cu onoruri militare.

Din delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Diana Păun, Daniela Bârsan, Delia Dinu, Cosmin Marinescu.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, urmate de declaraţii de presă comune.

a arătat că discuţiile celor doi şefi de stat se vor axa pe dezvoltarea şi aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, în plan politic, de securitate şi economic. Cei doi preşedinţi vor transmite un mesaj de solidaritate şi sprijin pentru Ucraina şi poporul ucrainean în faţa agresiunii brutale a Federaţiei Ruse. De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate sprijinul şi susţinerea puternice ale celor două ţări pentru Republica Moldova.

Cei doi şefi de stat vor avea şi un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei de securitate şi consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, în pregătirea Summitului de la Vilnius.

Preşedintele Germaniei urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Preşedintele Steinmeier are planificată şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri.

Joi, preşedinţii Klaus Iohannis şi Frank-Walter Steinmeier se vor afla la Sibiu. Preşedintele Germaniei îşi va încheia vizita în România, vineri, la Timişoara.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Administraţia de la Washington a exprimat scepticism, marţi seară, în legătură cu informaţiile privind utilizarea de echipamente militare de provenienţă americană în atacurile comise…

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că solicitările dascălilor sunt legitime şi uşor de înţeles, referindu-se la greva din educaţie, iar coaliţie a înţeles…

Premierul grec în exerciţiu, Kyriakos Mitsotakis, a afirmat marţi că guvernul său „desfăşoară o anchetă” asupra unei înregistrări video publicate săptămâna trecută de New…

Sursa: https://romanialibera.ro/politica/iohannis-la-primit-la-cotroceni-pe-presedintele-germaniei-video/

Ultimă oră

Același autor