a participat, marți, la deschiderea anului de învăţământ la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Acesta a fost așteptat de jurnaliștii care l-au întrebat în legătură cu procesul pierdut de la Sibiu și restituirea banilor din chirii, precum și de
, însă șeful statului nu a oferit niciun răspuns.
Singura reacție oferită de președinte la întrebările jurnaliștilor a fost un zâmbet larg, înainte de a se urca în mașina prezidențială. Klaus Iohannis a fost întrebat despre subiectul banilor din chirii pe care ar trebui să îi returneze. Până în acest moment, președintele nu a oferit nicio reacție.
Citește și
Recomandare din top articole
De asemenea, marți, G4Media a scris despre miniterenul de golf construit pentru președinte pe peluza vilei de protocol de la Neptun. Potrivit unor imagini surprinse din dronă, trei găuri de golf sunt amenajate în jurul lacului din fața Vilei Nufărul, construită în perioada comunistă pentru soții Ceaușescu și folosită după Revoluție de președinții României.
La Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în care a vorbit despre nevoia de a avea mai mulţi absolvenţi de studii superioare.
„Dragi studenţi, cei prezenţi aici şi toţi cei care începeţi astăzi anul universitar, vă îndemn ca, indiferent de facultatea pe care aţi ales să o urmaţi, să vă bucuraţi din plin de aceşti ani de maturizare şi de formare academică. Încercaţi, totodată, să fructificaţi toate şansele pe care vi le dă sistemul de învăţământ, pentru că în ultimii ani au sporit semnificativ investiţiile în educaţie, prin implementarea Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. De la introducerea unor programe de creştere a accesului la învăţământul superior, ca „Primul student” sau „A doua şansă”, la majorarea fondului de burse, toate aceste măsuri au avut în vedere acelaşi obiectiv: reducerea decalajului faţă de media statelor europene prin creşterea numărului de studenţi. România are nevoie de mai mulţi absolvenţi de studii superioare, pentru că dezvoltarea economică sustenabilă şi societatea la care aspirăm nu pot deveni realitate decât prin contribuţia cât mai multor cetăţeni bine pregătiţi, competitivi şi care îşi pun în valoare creativitatea”, a spus şeful statului, potrivit Agerpres.
El le-a transmis studenţilor să fie îndrăzneţi şi aleagă să participe la experienţe internaţionale de învăţare, cum este Programul Erasmus, precum şi la activităţi extracurriculare care să le completeze calificarea formală.
Preşedintele a transmis un mesaj şi pentru cadrele didactice: „Prestigiul învăţământului superior românesc depinde, în bună măsură, de mobilizarea şi de implicarea dumneavoastră, care înseamnă nu numai rolul de predare, ci şi proiecte de cercetare, activitate publicistică intensă, mentorat şi îndrumare a studenţilor”.