4.8 C
Sibiu
14 mai, 2024

Mesaj RO-ALERT. Ursoaică şi puii ei, în localitate Racovița

În localitatea sibiană Racovița, o ursoaică și doi pui au fost zăriți plimbându-se, iar locuitorii au primit un mesaj RO-ALERT.

”Având în vedere sesizarea prezenţei unei ursoaice cu doi pui în zona localităţii Racoviţa, la faţa locului s-a constituit echipa de intervenţie formată din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, astfel cum este prevăzut în OUG nr. 81 din 21 iulie 2021 – privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, anunţă ISU, potrivit Agerpres.

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu s-a deplasat imediat în localitatea Racoviţa pentru asigurarea măsurilor de ordine şi de protecţie.

”Le reamintim cetăţenilor ca atunci când sesizează prezenţa unui urs să nu se apropie de acesta şi să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, transmite sursa citată.

Urmărește România Liberă pe

2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.

21 mai 2023

Adunarea Națională Moldova Europeană, inițiată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se desfășoară în ziua de duminică, 21 mai 2023. Principalele evenimente, cu cel mai…

Un om a murit iar altul a fost rănit după o explozie la un automobil aflat la o stație de alimentare cu gaz. Stația este…

Premierul negociază cu sindicatele din Educație, pe parcursul zilei de duminică, 21 mai 2023, cu o zi înaintea momentului în care profesorii ar putea…

Sursa: https://romanialibera.ro/la-zi/mesaj-ro-alert-ursoaica-si-puii-ei-in-localitate-racovita/

Ultimă oră

Același autor