Tânărul de 19 ani care se declară urmașul lui Dracula și care a furat o mașină din Făgăraș, s-a urcat drogat la volan și a provocat două accidente, totul în condițiile în care nu avea permis, va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. El a rănit trei oameni și a distrus cinci mașini. Este de asemenea anchetă și la Inspectoratul de Poliție Sibiu, după ce agenții au urmărit mașina condusă de elvețian iar mai mulți șoferi au acuzat că au fost opriți de polițiști și folosiți drept scuturi umane pentru capturarea individului.
„În această seară, ca urmare a propunerii înaintate de procurorul de caz, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului în vârstă de 19 ani”, a anunţat IPJ Sibiu, marţi seară.
Cercetările în acest caz continuă.
Mai mulți șoferi au fost martori la cursa poliției după tânărul elvețian. Unul dintre cei aflați la volan povestește cum poliția l-a tras pe dreapta în timpul urmăririi, fără să îi spună ce se întâmplă.
– „ S-a îndreptat cu viteză de 160-180 printre mașini. Noi am fost trași pe dreapta, adică nici măcar pe dreapta, să fi lăsat linia de viteză să poată să circule, să se pună cu el în față, doar circulația s-a oprit și pe o parte și pe alta ca să fim scut ”.
„Nepotul lui Dracula”, după cum s-a autointitulat fugarul de origine elvețiană, era urmărit de poliție pentru că furase o mașină. El a fost reținut în cele din urmă după ce a avariat 5 mașini și a rănit 3 oameni. În plus a ieșit pozitiv și la drug test.
„Vreau să merg în Hoia Baciu pentru stră, stră, străbunicul meu, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper să poată să mă facă un vampir, am visat toata viața mea la asta”, a spus acesta.
Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu a demarat o anchetă în urma plângerii făcute de unul dintre șoferii vătămați. Autoritățile neagă acuzațiile, dar spun că vor analiza modul în care au acționat polițiștii.
„Datorită prezenței a patru polițiști, toți patru fiind îmbrăcați în echipamentul de protecție specific poliției rutiere, într-o zonă cunoscută, cu o aglomerare urbană frecventă, firește că și viteza de deplasare a fluxului cotidian s-a redus, percepția participanților la trafic poate a fost influențată de evenimentul care era în derulare”, a declarat șeful Serviciului Rutier Sibiu, Bogdan Maxim.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu a precizat că misiunea s-a desfăşurat contra-cronometru, dar „în niciun caz, prin modul de acţiune, poliţiştii nu au folosit maşini ale participanţilor la trafic pentru oprirea şoferului urmărit”.
Şeful Serviciului Rutier Sibiu a afirmat, marţi, că au fost minimizate consecinţele evenimentului prin modul în care poliţiştii au intervenit. El a precizat că anchetatorii au ridicat imagini de la unităţile de alimentaţie publică din zonă, dar şi de la dispozitivele body-cam ale poliţiştilor, iar acestea urmează să fie analizate.
Editor :