14.2 C
Sibiu
14 mai, 2024

Televizoarele regelui Cioabă, scoase la licitație. Cum a ajuns să fie executat de Fisc

Publicat la 16 februarie 2024, 16:25

Dorin Cioabă, executat silit de Fisc. Sursa foto: Arhiva EVZ

La finalul acestei luni, Administrația Finanțelor Publice din județul Sibiu va organiza o licitație pentru vânzarea mai multor bunuri aparținând lui Dorin Cioabă. Regele romilor a declarat că a contestat procesul de executare în instanță.

Valoarea totală a bunurilor aparținând lui Dorin Cioabă depășește cu puțin suma de 5.500 de lei.

va avea loc la sediul de pe Calea Dumbrăvii pe data de 28 februarie 2024.

Dorin Cioabă, executat silit de Fisc

Printre obiectele puse în vânzare se numără un colțar cu două fotolii (evaluat la 480 de lei), un seif metalic (prețul de pornire: 1.245 de lei), două televizoare LG (prețurile fiind de 225, respectiv 255 de lei) și o imprimantă multifuncțională Minolta, evaluată la 1.005 lei.

De asemenea, rafturile de PAL (cu un preț de 758 de lei) și un set de mobilier (evaluat la 1.245 de lei) completează lista bunurilor disponibile.

Ofertele pot fi depuse până cel târziu în ziua de 27 februarie, conform anunțului oficial făcut de

Potrivit anunțului, toate bunurile enumerate vor fi incluse într-o a doua licitație, fiind deja uzate și puse sub sechestru. Acestea au fost depozitate la biroul de mediator al lui Dorin Cioabă.

Regele romilor a contestat decizia în instanță

Dorin Cioabă acuză că este vorba de niște abuzuri ale inspectorilor fiscali, menționând că a contestat decizia în instanță.

„ Eu mi-am făcut un birou de mediator, atunci când tocmai se pregătea legislația pentru acest domeniu. Atunci se zicea că va fi obligatoriu să treci pe la mediator înainte să mergi la judecător, dar până la urmă nu a mai fost așa. Prin urmare, după ce am urmat cursurile de mediator, după un an eu am închis, practic, biroul, nu am mai avut nicio activitate.

De aceea am și depus, după acel prim an de activitate, declarațiile «pe zero». Dar cei de la Fisc mi-au scos decizii de impunere, despre care eu nu am știut, îmi spuneau că mi le-au trimis prin Spațiul Virtual Privat”, a explicat Dorin Cioabă situația.

Dorin Cioabă s-a trezit cu inspectorii la ușă

Regele romilor a punctat că el nu știa de aceste decizii, iar într-o zi s-a trezit cu inspectorii care au venit să pună sechestru.

Totul în condițiile în care, conform spuselor lui Dorin Cioabă, au fost depuse declarații care arătau că nu a avut niciun venit. Regele romilor consideră că datoriile „inventate” de către autorități ar fi prescrise. Cu toate acestea, el afirmă că va continua să se judece în acest sens.

Procesul prin care Cioabă a contestat datoriile este programat pentru ziua de 27 februarie. Acesta este al doilea termen al procesului aflat pe rolul Judecătoriei Sibiu, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/dorin-cioaba-regele-romilor-fisc-licitatie-executare-silita.html

Ultimă oră

Același autor