10.2 C
Sibiu
16 mai, 2024

Laurențiu Lăcătușu nu are legătură cu crima din Sibiu și a fost eliberat

08:37, 17 noiembrie 2023

Update: După 12 ore de audieri, Laurențiu Lăcătușu a fost eliberat. „Cu referire la persoana care a fost adusă aseară (joi seara – n.r.) cu mandat de aducere și audiată de procuror, din probatoriu nu a rezultat că ar fi autor al infracțiunilor. Ca atare, procurorul nu a dispus nicio măsură față de aceasta”, spune prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu. Întrebată de jurnaliști dacă acesta va fi eliberat, prim-procurorul adjunct a răspuns că acesta „nu a fost reținut. E liber să plece”.

Laurențiu Lăcătușu a fost capturat de polițiștii craioveni joi seara în localitatea doljeană Valea Stanciului. Suspectul prins in apropiere de Craiova s-a căsătorit cu o săptămână înainte de uciderea lui Adrian Kreiner.

Bărbatul a fost dus la Sibiu, acolo unde procurorii anchetează uciderea afaceristului Adrian Kreiner. Când a fost prins, bărbatul nu a opus rezistență.

Joi seara polițiștii l-au prins în localitatea natală Valea Stanciului. Bărbatul se deplasa prin comună cu o motocicleta. A fost blocat în trafic, pus la pământ și încătușat. În fața polițiștilor din Craiova, Laurențiu Lăcătușu a susținut că nu ar avea nicio legătură cu uciderea omului de afaceri din Sibiu.

Laurențiu Lăcătușu, in vârsta de 31 de ani, lucrează de ani de zile în construcții. Cel mai mult a muncit in Italia. Când venea în țară, Laurențiu Lăcătușu punea gresie, faianță și zugrăvea. Anchetatorii nu exclud ca, prin meseria pe care o avea, doljeanul să obțină multe informații despre familiile unde lucra și vecinii acestora.

În data de 28 octombrie a.c., cu o săptămâna înainte de crima de la Sibiu, Laurențiu Lăcătușu s-a căsătorit. Le-a spus vecinilor că preferă să rămână acasă. „Nu plecăm în luna de miere. Rămân să muncesc. Vedem mai târziu”, ar fi spus suspectul în cazul crimei de la Sibiu.

”Victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul „legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare. La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta”, a mai fost precizat în comunicat.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/laurentiu-lacatusu-suspectul-crimei-de-la-sibiu-voia-sa-si-duca-proaspata-sotie-in-luna-de-miere/

Ultimă oră

Același autor