15.2 C
Sibiu
15 mai, 2024

Patru elevi răniți după ce tavanul unei săli de clasă de la o școală din Sibiu s-a prăbuşit

Tavanul unei săli de clasă de la Şcoala Gimnazială Alămor din localitatea Loamneş, judeţul Sibiu, s-a prăbuşit, miercuri, patru elevi fiind răniţi.

07 feb. 2024, 14:25

Patru elevi au fost răniți și au fost transportați la spital după ce tavanul unei săli de clasă de la Şcoala Gimnazială Alămor din localitatea Loamneş, judeţul Sibiu, s-a prăbuşit.

Pompierii au fost intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal şi victime multiple, două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, şi maşina medicului de urgenţă.

”La momentul prăbuşirii, în sala de clasă se aflau 4 elevi, aceştia fiind răniţi uşor. Echipajele medicale i-au evaluat, elevii au vârste cuprinse între 11 şi 15, două fete şi doi băieţi, sunt conştienţi şi acuză dureri la membrele superioare şi dureri cervicale. Aceştia vor fi transportaţi la CPU a Spitalului de Pediatrie din Sibiu”, a precizat ISU Sibiu.

Tavanul Școlii Generale din Alămor care s-a prăbușit miercuri peste 4 elevi aflați în clasă era din plăci de rigips și s-a desprins de pe planșeu, în pauză, a declarat pentru StirideSibiu primarul comunei Loamneș, Maria Greavu. Construcția din rigips a fost realizată în urmă cu 20 ani iar clădirea școlii datează din anii 1930.

”Este o clădire veche, din anul 1930. S-a desprins tavanul într-o clasă de la etaj, în timp ce elevii erau în pauză. Este vorba despre tavanul fals care s-a desprins de pe planșeu. Cred că din cauza curentului s-a întâmplat asta. Copiii erau în pauză, geamurile au fost deschise, și, cum bate vântul, s-au mișcat toate iar tavanul s-a desprins. Acum l-au tras jos pe tot. Am anunțat 112 și au venit să evalueze copiii”, a declarat Maria Greavu.

Incidentul de la școala din Sibiu vine la mai puțin de două luni după ce un alt incident asemănător a dus la moartea a doi elevi. În decembrie 2023, un perete al internatului unui liceu din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste patru adolescenți. Băiatul scos ultimul de sub dărâmături

. Ulterior, și

Sursa: https://www.romaniatv.net/patru-elevi-raniti-dupa-ce-tavanul-unei-sali-de-clasa-de-la-o-scoala-din-sibiu-s-a-prabusit_8113769.html

Ultimă oră

Același autor