17.3 C
Sibiu
14 mai, 2024

Tensiuni în administrația Filarmonicii din Sibiu. Managerul Cristian Lupeș: „Nu plec”

Publicat la 14 februarie 2024, 19:53

Filarmonica Sibiu. Sursa foto: Facebook

După valul de presiuni primite din partea sindicaliștilor, managerul Filarmonicii din Sibiu refuză să demisioneze. Mai mult, acesta aduce în față veniturile impresionante atrase pentru instituție în anul precedent.

Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii din Sibiu, a fost ținta unui scandal de proporții. Cei din Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat i-au cerut demisia în repetate rânduri. Cu toate acestea, el a fost re-validat de comisia de evaluare anuală cu nota 10. Odată cu această reușită, managerul a precizat că nu va pleca din fruntea instituției.

Cristian Lupeș nu pleacă de la conducerea instituției sibiene

Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, managerul Cristian Lupeș a declarat că nu își va da demisia din funcție. Plecarea acestuia din fruntea instituției a fost cerută de mai multe ori de SAIFS (Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu).

Conflictul dintre cele două părți a pornit încă de acum câțiva ani.

spun că situația legată de contractul colectiv de muncă al lui Cristian Lupeș nu este una clară.

De cealaltă parte, managerul instituției susține că aceștia se folosesc de pretextul respectiv pentru a-i cere demisia.

A atras venituri de peste 10 milioane de lei

Mai mult, Lupeș susține că rezultatele eforturilor depuse în fruntea Filarmonicii se reflectă prin cifre.

„Atâta vreme cât nu există o hotărâre judecătorească care să spună că am făcut ceva înfiorător, atâta vreme cât nu există un rezultat anual care să spună <>, atâta vreme cât sunt îndeplinite acele câteva puncte din contractul meu de management și din Legea managementului 189/2008 care spun în ce fel se întrerupe contractul meu de muncă, eu nu plec.”, a spus Cristian Lupeș.

Totodată, managerul instituției sibiene susține că sindicaliștii fac aceste

, dorind să fie numit în funcție un membru din cadrul SAIFS.

„Eu vreau să muncesc! E meseria mea! Cui nu-i convine, să plece. Îmi pare rău. Nu îmi dau demsia pentru că cineva și-a dorit să fie manager în 2019 și nu a ajuns.”, a adăugat el.

Cristian Lupeș, nota 10 pentru activitate

Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu a trecut recent prin procedura de reevaluare anuală. Aceasta a fost efectuată de o comisie formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, dar și persoane externe.

În urma

verificării, managerul instituției sibiene obținut nota 10 pentru toate activitățile desfășurate. De asemenea, Filarmonica Sibiu a fost vizată de două controale de la ITM și Curtea de Conturi, neexistând nereguli identificate. Mai mult, cifrele încasărilor din 2023 au fost mai mari decât în anul precedent.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/tensiuni-in-administratia-filarmonicii-din-sibiu-managerul-cristian-lupes-nu-plec.html

Ultimă oră

Același autor